Nieuwsbrief september 2019

Lees de webversie van de nieuwsbrief of lees hieronder alle teksten.

Hier treft u de volledige teksten van de nieuwsbrief van september 2019:

Over deze nieuwsbrief
De tweede nieuwsbrief van dit jaar. U had vast een  nieuwsbrief in juni verwacht. Door alle drukte rond het vinden van een nieuwe dirigent, besloten we te wachten tot het najaar. Nu een extra grote nieuwsbrief met o.a. informatie over onze nieuwe dirigent.

Nieuwe dirigent
Het Leiderdorps Kamerkoor is erg blij met de komst van onze nieuwe dirigent: Angeliki Ploka. Vanaf nu zal zij ons koor gaan dirigeren. We hopen op veel mooie en interessante concerten met haar.
Verderop in deze nieuwsbrief stellen we haar aan u voor.

Terugblik Korendag Openluchttheater
Op 15 juni jl. organiseerde het Openluchttheater Leidse Hout een Korendag. Het Leiderdorps Kamerkoor verleende graag zijn medewerking aan deze dag en mocht als eerste koor aantreden.
Op een mooi, klein podium midden in het groen van de Leidse Hout, nog nadruppend van de regen die die ochtend gul naar beneden viel, zongen wij een aantal stukken uit onze laatste twee concerten. Het was een speciaal optreden. Niet in de laatste plaats omdat dit het eerste concert was met onze nieuwe dirigent: Angeliki Ploka. Altijd spannend om als koor met een nieuwe dirigent aan de slag te gaan en omgekeerd natuurlijk ook!
Ondanks de zeer geringe voorbereidingstijd van Angeliki, voor wie bijna alle stukken die wij zongen nieuw waren, werd het een prachtig optreden met een mooie harmonie tussen dirigent en koor. Dat belooft wat voor de toekomst!

Volgende concerten
Op 15 september 2019 treden we op in de Stadsgehoorzaal o.l.v. onze nieuwe dirigent tijdens de Open Monumentendagen.
In december 2019 participeert Het Leiderdorps Kamerkoor in Voyage to Creation, een oratorium voor koor, orkest en bariton, geschreven door Jeppe Moulijn. Deze wereldpremière wordt door het Toonkunstorkest Leiden uitgevoerd samen met het kamerkoor van Collegium Musicum, het Leids Project Koor, het Leiderdorps Kamerkoor en het Leiden Englisch Choir.
De Dorpskerk Leiderdorp bestaat in 2020 400 jaar. Dit wordt gevierd met o.a. concerten. Wij verzorgen op 7 maart 2020 het eerste concert in deze reeks. Meer informatie hierover volgt in onze volgende nieuwsbrief.

Angeliki Ploka, wie is zij?
Angeliki Ploka is een Griekse koordirigent, klassiek zangeres en muziekpedagoog. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag , de Liszt Academy of Music (HU) en de Aristotle University of Thessaloniki (GR).
Angeliki heeft gewerkt met verschillende koren in Nederland en in Hongarije, zoals het New Liszt Ferenc Chamber Choir, het Csíkszerda Kamerkoor, het Nieuw Kamerkoor Delft en het Kamerkoor Corps d'Esprit. Als onderdeel van masterclasses heeft ze ook gewerkt met verschillende professionele koren, zoals Cappella Amsterdam, het Helsingin kamarikuoro en Det Norske Solistkor. Naast het Leiderdorp Kamerkoor is zij dirigent van het Concerto Cherise Kamerkoor, het Lux Kamerkoor en van de koren aan de School voor Jong Talent (Koninklijk Conservatorium Den Haag).
Als solist en als ensemblezanger heeft Angeliki een drukke agenda. Ze heeft in producties gezongen met het Groot Omroepkoor, het project Meesters & Gezellen 2016 en het Orkest de Ereprijs onder leiding van dirigenten als Daniel Reuss, Sigvards Klava, Michael Gläser en Bernard Haitink.
Angeliki doceert muziektheorie, auditieve vaardigheden, analyse, ensembleleiding en koor aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Concertlocaties: De Stadsgehoorzaal
Op 1 december 2019 zingen we in de Stadsgehoorzaal, een markant gebouw met een lange historie.
Een deel van het oorspronkelijke Sint-Catharinagasthuis werd in 1826 ingericht als 'stadsgehoorzaal'. Omdat de zaal niet meer voldeed werd in 1871 begonnen met het ontwerp voor een nieuwe zaal. In 1889 brandde de zaal echter af.
In 1890 werd begonnen met de opbouw van een nieuwe Stadsgehoorzaal. Daartoe werd een deel van de naastgelegen Waalse kerk gesloopt en op een andere plek weer opgebouwd. In 1891 was de zaal klaar.
De nieuwe Stadsgehoorzaal was (en is) een imposant voorbeeld van neorenaissance-architectuur. Van het oorspronkelijke interieur (van na de brand in 1889) zijn onderdelen, zoals de lambriseringen en balkons in de grote zaal en het gehele interieur van de Breezaal tot op de dag van vandaag behouden gebleven. Gedurende decennia werden vele aanpassingen en uitbreidingen aangebracht. Renovaties in 1996, 2004 en 2014 leidden tot grote verbeteringen en verruiming, mede door de komst van de Aalmarktzaal en de Entreefoyer.

Nieuwe Facebookpagina
Wij hebben een nieuwe Facebookpagina. Jammer genoeg betekent dit ook dat veel van onze volgers nog verbonden zijn met de oude pagina. Helaas kan Facebook ons niet helpen om op een eenvoudige manier 'oud' naar 'nieuw' over te hevelen.
Dus: kom naar onze nieuwe Facebookpagina en volg onze berichten!

Word sponsor of Vriend!
Juwelier de Jonge is onze sponsor voor 2019-2020. Ze willen met hun sponsoring het culturele leven in Leiderdorp een impuls geven en wij zijn heel blij  dat zij daarvoor ons koor hebben gekozen.
Meer sponsors zijn van harte welkom. Wij bieden een interessant pakket waarin we naast de exposure ook een divers programma aanbieden voor de sponsor en zijn relaties.Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend  contact met ons op. We horen graag wat uw vragen, ideeën en wensen zijn en hebben het graag met u over de mogelijkheden. En zo’n gesprek verplicht uiteraard tot niets.
Het Leiderdorps Kamerkoor heeft Vrienden die ons steunen. Maar meer Vrienden zijn altijd welkom! Lees hoe u Vriend van ons kunt worden