Nieuwsbriefapril 2020

Lees de webversie van de nieuwsbrief of lees de pfd of hieronder alle teksten.

Hier treft u de volledige teksten van de nieuwsbrief van april 2020:

 

Leiderdorps KamerkoorNiet zingen - toch zingen
In deze rare tijden willen we graag contact met u houden en laten weten hoe het ons vergaat tijdens de COVID-19 crisis. Uiteraard hopen wij dat u, uw gezin en uw naasten veilig door deze crisis heen zullen komen en dat muziek, ook al is het niet live, u kan troosten en plezier kan geven.

Dorpskerk LeiderdorpEen feest - zo kort geleden
Een korte terugblik op een avond, zo kort geleden nog.....
Op 7 maart jl. mochten wij in de 400-jarige Dorpskerk in Leiderdorp het concert Jubilate verzorgen.
Wat was het een feest om in de bomvolle Dorpskerk te mogen zingen. Veel mensen uit het publiek hebben ons laten weten dat ze erg hadden genoten. Dat was natuurlijk heerlijk om te horen. Nog even nagenieten? Kijk dan naar de video's op onze website.
Wat prijzen we ons gelukkig dat wij dit concert nog net voordat alle maatregelen van de overheid van kracht werden, mochten zingen. We leven mee met alle musici die niet zo gelukkig waren en die na veel studie hun concert zagen vervallen.

Johannes BrahmsGeen Brahms dit voorjaar
Op 31 mei en 1 juni zouden wij in het kader van de Hofjesconcerten samen met het Leids Kamerkoor het deutsches Requiem van Brahms zingen. Helaas is dit voor onbekende tijd uitgesteld. Zodra we meer weten over een eventuele nieuwe datum laten we dat uiteraard aan u weten.

Angeliki PlokaGeen repetities en toch studeren
Ook wij mogen niet langer met elkaar repeteren. Toch willen we ons goed voorbereiden op onze concerten in het najaar. Maar hoe dan? 
Onze bibliothecaris zorgde ervoor dat iedereen alle nieuwe muziek in huis kreeg en daarna stuurde onze dirigent Angeliki Ploka ons meteen de eerste studie-aanwijzingen. Inmiddels zijn we weer wat verder in de tijd en hebben we nu al een aantal mooie video's waarin Angeliki de stukken behandelt en ons uitlegt hoe en wat we moeten zingen. Zelfs speciale warming-up video's ontbreken niet!
Wat super! Zo hopen we allemaal snel onze noten te kennen, zodat we bij hervatting van de repetities er samen echt muziek van kunnen gaan maken.
Zie onze agenda voor de komende concerten.

Dorpskerk ZoeterwoudeMijmeringen van een koorlid
Het was 7 maart, wintertijd nog en daardoor vroeg donker. En juist daarom zo’n mooi gezicht om die van binnenuit verlichte Dorpskerk te bezoeken op dat mooie stukje oud-Leiderdorp. De Dorpsstraat is precies op de hoogte van de Dorpskerk afgesloten. En dus is het best even zoeken voor een goede parkeerplaats, want druk met bezoekers is het al snel. Terwijl wij nog met inzingen bezig zijn, arriveren de eerste bezoekers. In een mum van tijd stroomt de kerk helemaal vol. Echt he-le-maal vol. Ik benadruk dat, omdat nu, nog maar een paar weken later dit moment zo lang geleden lijkt. Maar we zijn nog maar een maand verder. En wàt voor maand!
‘Lass dich nur nichts nicht dauren mit Trauren’….hoe anders klinken deze woorden die we zongen, toen we nog niet wisten wat de tijd met ons zou doen. Dat prachtige “Geistliches Lied” van Brahms, te beluisteren en bekijken op onze site. Als je dat ziet, word je je gewaar van de rijkdom die we toen hadden, maar misschien geeneens (voldoende) zagen. Het samen kunnen zijn en genieten van de muziek. Balsem voor de ziel.
Maar we gaan dóór! Veerkrachtig als we zijn. Repetities zijn er niet. We missen elkaar. Maar op afstand wordt er hard gestudeerd en wordt ons door Angeliki Ploka, onze dirigent, een hart onder de riem gestoken. Mij persoonlijk doet het goed om haar stem te horen, haar lach te zien en verder te gaan met de uitleg die ze geeft in haar online filmpjes over onze nieuwe muziek. De muzieklijnen te gaan herkennen en niet alleen de noten. En wederom samen muziek te gaan maken, zij het op dit moment op afstand. En te dromen van de tijden die komen gaan. Ooit vanuit een van binnenuit verlichte kerk.
Annette Griffioen

Volgende concert(en)Volgende concerten
In het najaar gaat u hopelijk weer van ons horen. Het Requiem van Brahms tijdens de Pinksterdagen vervalt helaas. Maar daarna hoort u ons tijdens een cantatedienst op 4 oktober in Wassenaar, op het 5-koren festival op 10 oktober in de Dorpskerk te Leiderdorp. Op 11 oktober staat het concert America in Harmony op het programma in de Lokhorstkerk in Leiden. Dit concert staat in het teken van Amerikaanse componisten. Ook in december laten we van ons horen. Wederom in de Dorpskerk te Leiderdorp tijdens de in het teken van Kerstmis staande concertviering van 13 december.

FacebookFacebook
Gedurende het hele jaar informeren we u niet alleen via onze nieuwsbrief maar ook via Facebook.
Dus: kom naar onze Facebookpagina en volg onze berichten!

Logo Juwelier de JongeWord sponsor!
Juwelier de Jonge is onze sponsor voor 2019-2020. Ze willen met hun sponsoring het culturele leven in Leiderdorp een impuls geven en wij zijn heel blij  dat zij daarvoor ons koor hebben gekozen.
Meer sponsors zijn van harte welkom. Wij bieden een interessant pakket waarin we naast de exposure ook een divers programma aanbieden voor de sponsor en zijn relaties.Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend  contact met ons op. We horen graag wat uw vragen, ideeën en wensen zijn en hebben het graag met u over de mogelijkheden. En zo’n gesprek verplicht uiteraard tot niets.