Nieuwsbrief september 2020

Lees de webversie van de nieuwsbrief of lees de pfd of hieronder alle teksten.

Hier treft u de volledige teksten van de nieuwsbrief van september 2020:

Leiderdorps KamerkoorHoera, we zingen weer samen!
In deze nieuwsbrief berichten we u over het wel en wee van ons koor tijdens deze corona-periode. Lees over onze 'vernieuwde' repetites en de moeilijke beslissingen die we als koor in deze tijd moeten nemen.
Maar het allerbelangrijkste: we zingen weer samen!

Repetitie Burcht LeidenRepeteren in corona-tijd
Na een maandenlange periode waarin we niet samen live konden repeteren, hadden we in juni onze eerste (en laatste) buitenrepetitie op een heel bijzondere locatie: de Burcht in Leiden. Meters uit elkaar staan, handen ontsmetten, ach u kent het wel. Maar ondanks alles een feest om elkaar weer te zien en te spreken en datgene waar het om begonnen was: te zingen!
Het was natuurlijk wennen om zover uit elkaar te staan zingen, maar het was heel erg gezellig en een opmaat naar meer repetities.

Dorpskerk ZoeterwoudeEen nieuwe omgeving
Vanaf half augustus zijn we weer begonnen met onze wekelijkse repetities. Niet in ons knusse schooltje (iets te knus in deze tijden) maar in de Dorpskerk in Zoeterwoude. Daar kunnen we op ruime afstand van elkaar staan en zingen. Ondanks de moeilijke opstelling en de akoestiek die ons soms parten speelt, zit de sfeer er goed in en zijn we hard aan het werk voor ons volgende programma.
Helaas slaat de huur van deze kerk een flink gat in onze begroting en blijven we op zoek naar een goedkoper alternatief. Weet u een grote, betaalbare, goed te ventileren ruimte op maandagavond in of in de zeer naaste omgeving van Leiderdorp? Laat het ons weten. Een donatie kan natuurlijk ook......

Angeliki Ploka via ZOOMZOOM
Hoewel we nu weer live repeteren kijken we ook nog terug op een aantal ZOOM repetities die we hebben gehouden. Met ZOOM is het samen musiceren een rare bezigheid. Je ziet elkaar, maar kunt elkaar niet allemaal tegelijk horen - dat laat de verbinding niet toe. Dus je zit in je eentje te brullen in de huiskamer en hoopt er maar het beste van. Toch waren het leuke bijeenkomsten. Elkaar zien, uitwisselen hoe het met elkaar ging, de aanwijzingen van onze dirigent - dat alles maakte het een waardevolle ervaring. Maar wel blij dat het nu niet meer hoeft :-)

Repetitie Burcht LeidenTrots op onze dirigent
Op dit moment is onze dirigent Angeliki Ploka voor enkele maanden afwezig. Ze heeft een uitnodiging aanvaard om een project met het Grieks Radiokoor te doen. We zijn trots op haar en gunnen het haar van harte, maar uiteraard zullen we blij zijn als ze weer bij ons terug is!
Gelukkig hebben we een hele goede vervanger gevonden in de persoon van Johannes Gierl. Met veel enthousiasme en kunde werkt hij de komende twee maanden met ons aan  nieuw repertoire.

Volgende concert(en)Volgende concerten
In de inleiding van deze nieuwsbrief spraken we over ons 'wel en wee'.
Tot nu toe spraken we over het 'wel', maar wat betreft onze concerten is het 'wee'.
Helaas komen alle concerten voor 2020 te vervallen: het is in deze coronatijd niet mogelijk om op een veilige manier concerten te geven. Het zou alleen kunnen in hele grote concertzalen, maar helaas laat onze begroting dat niet toe.
Ons concert America in Harmony is voorlopig doorgeschoven naar 13 februari 2021. Hopelijk hebben we dan de mogelijkheid om u te verrassen met de muziek van Amerikaanse componisten.

FacebookFacebook
Gedurende het hele jaar informeren we u niet alleen via onze nieuwsbrief maar ook via Facebook.
Dus: kom naar onze Facebookpagina en volg onze berichten!

Logo Juwelier de JongeWord sponsor!
Juwelier de Jonge is onze sponsor voor 2019-2020. Ze willen met hun sponsoring het culturele leven in Leiderdorp een impuls geven en wij zijn heel blij  dat zij daarvoor ons koor hebben gekozen.

Meer sponsors zijn van harte welkom. Wij bieden een interessant pakket waarin we naast de exposure ook een divers programma aanbieden voor de sponsor en zijn relaties.Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend  contact met ons op. We horen graag wat uw vragen, ideeën en wensen zijn en hebben het graag met u over de mogelijkheden. En zo’n gesprek verplicht uiteraard tot niets.