Nieuwsbrief oktober 2021

Lees de webversie van de nieuwsbrief of lees de pfd of hieronder alle teksten.

Hier treft u de volledige teksten van de nieuwsbrief van oktober 2021:

 

Leiderdorps Kamerkoor

 

Weer samen zingen met hart en ziel
Wij zijn weer volop aan het zingen! Na ons vorige concert op 7 maart 2020 was samen repeteren door de corona pandemie onmogelijk. Toch gingen we door: individueel, via Zoom, op 1,5 meter en sinds een paar weken weer op gepaste afstand in ons eigen repetitielokaal. Onze volgende concerten staan gepland! Lees er alles over in deze nieuwsbrief.

Poster America in Harmony

 

Ons volgende concert: 21-11-202121 november 2021 - 15:00 uur
Lokhorstkerk
Pieterskerkstraat, Leiden

Ondanks de corona-pandemie hebben we in de afgelopen periode gewerkt aan nummers van het huidige programma. Veel nummers uit America in Harmony - en de titel zegt al het voor een deel - vragen om samenwerking en samenklank en zijn moeilijk via ZOOM te repeteren. Daarom werkten we de afgelopen tijd ook aan andere nummers, geheel buiten dit programma om. Een deel van deze werken hoort u ook in dit programma. Zo slaan we als het ware een brug van de ZOOM-corona-tijd naar het 'live' repeteren op 1,5 meter afstand en uiteindelijk weer zoals we gewend zijn: samen.

Leiderdorps Kamerkoor

 

Wegdromen bij Barber

Na een barre winter met veel nattigheid en sneeuw voelt de warmte van de eerste zonnestralen als een weldaad op de huid. Maar de zon doet meer. Maakt ook van binnen warm. Maar het is pas lente. De wind is nog wat straf. 
Samen lopen ze het steile pad naar boven langs ijzingwekkende dieptes met een blik op de woeste zee. Er zijn vast in het verleden mensen naar beneden geglibberd en nooit meer terug gezien. Nu is de zee rustig, maar nochtans klotst het water langs de kust met grote schuimkoppen kapot tegen de rotsen.
Het deert ze niks, ze genieten slechts van het uitzicht, de warmte van de zonnestralen en elkaar. Eindelijk is het weer voor een heerlijk picknick daarboven op het veld, met dat magnifieke uitzicht op de zee, maar bovenal op elkaar. 
De lucht is zo schoon dat de bloemen hier weelderig groeien. Paarse, gele en witte bloemen sieren de borders en het veld daarboven lijkt in die zachte bries op een golvend meer. 
Samen strijken ze neer op het zachte gras. Zij, met zo pas gevlochten bloemen in het haar. Hij strijkt zachtjes een blonde lok van haar voorhoofd. Even nog snerpt een frisse wind langs haar huid. Ze rilt.
Come with me, under my coat, and we will drink our fill of the milk of the white goat, or wine if it be thy will….
Zachte, liefdevolle woorden gebaseerd op de verzen van de Keltische dichter Antoine O Reachtabhra (1784-1835) gebruikt Samuel Barber in The Coolin (The Fair Haired One of The beloved One). 
Ziet u het voor zich? Het Leiderdorps Kamerkoor o.l.v. Angeliki Ploka zal deze sfeer voor u neerzetten en u hoeft alleen maar weg te dromen. ‘America in Harmony’

Annette Griffioen

Poster America in Harmony

 

Kaartverkoop concert 21-11-2021De kaartverkoop voor het concert op 21 november 2021 is gestart.
U kunt uw kaarten digitaal bestellen. Ook kunt u kaarten kopen via onze leden, bij AGF Paradijs, Dr. Bouwdijkstraat 2c, Zoeterwoude en aan de kassa op de middag van het concert.

Leiderdorps Kamerkoor

 

Zingen in en na coronatijd

Wat zijn we blij om weer samen te zingen! Zomaar wat quotes van koorleden:

“Van de sterren aan de hemel op ons laatste concert van 7 maart 2020 via een plotselinge plons in een ijskoude, zwarte zee weer samen op weg naar de zon. Zoom, flexibiliteit, geduld, hoop en saamhorigheid. We zijn er nog!”

"Toen bij het inzingen de eerste toonladder gezongen werd, sprongen de tranen in mijn ogen, ik was diep geroerd. Wat een warm bad van prachtige klanken."

"Bij de versoepelingen waren wij er als de kippen bij om weer te starten met live zingen. Wat stond iedereen te springen en wat een enorme vreugde tijdens het zingen."

"Nooit gedacht dat ik het samen zingen zó zou missen: ontspanning, samen iets moois en harmonieus voortbrengen, volledige concentratie en focus die leidt tot loslaten van de dagelijkse beslommeringen!"

"In eerst instantie kon ik het na het overlijden van mijn zoon niet opbrengen mee te doen aan de zoomrepetities.Toen ik dit uiteindelijk wel deed was mijn beleving hoofdzakelijk dat het zo fijn was iedereen weer te zien."

"De muzikale basis die we met elkaar hebben bleek een belangrijke factor te zijn voor het gezellig maken en slagen van het digitaal samenzijn."

 

Frank Martin

 

Voorjaarsconcert op 23 april 2022

Na ons volgende concert starten we met de repetities voor ons voorjaarsconcert. Een ambitieus project met de Mass for Double Choir van Frank Martin, motetten van J.S. Bach en andere werken van de Bach-familie.
Zet u dit vast in uw agenda?
Informatie over dit en andere concerten vindt u in onze agenda.

Tenoren gezocht

 

Tenoren gezocht voor Frank Martin 's dubbelkorige mis

Altijd al eens de dubbelkorige mis van Frank Martin willen zingen? En je houdt ook van Bach?
Het Leiderdorps Kamerkoor zoekt twee tenoren die op projectbasis  met ons volgende project willen meezingen
Neem contact met ons op als je mee wilt zingen!

 

Lokhorstkerk

 

Concertlocatie

Ons concert op 21 november 2021 wordt gehouden in de Lokhorstkerk te Leiden.
De Lokhorstkerk is een typische doopsgezinde schuilkerk uit 1638, op steenworpsafstand van de middeleeuwse Pieterskerk in het hart van Leiden. Een sieraad in de kerkzaal is het monumentale Mitterreither-/ Van Dam-orgel uit 1774/1807 met rococo-houtsnijwerk aan orgelfront en balkon.
Door de uitbreiding in 1648 met het gedeelte dat zich thans achter de witte pilaren bevindt, bereikte de kerkzaal zijn huidige grootte. De kerk diende tot 1795 nog als schuilkerk. Wij weten dat het de gewoonte was de stoelen voor de vrouwen in het midden te plaatsen en die voor de mannen eromheen; dit uit veiligheidsoverwegingen.
Het hele verhaal vindt u via deze link.

FacebookFacebook
Gedurende het hele jaar informeren we u niet alleen via onze nieuwsbrief maar ook via Facebook.
Dus: kom naar onze Facebookpagina en volg onze berichten!

Logo Juwelier de JongeWord sponsor!
We zijn dankbaar dat Juwelier de Jonge zich van 2017-2021 als sponsor aan ons heeft verbonden.

Meer sponsors zijn van harte welkom. Wij bieden een interessant pakket waarin we naast de exposure ook een divers programma aanbieden voor de sponsor en zijn relaties.Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend  contact met ons op. We horen graag wat uw vragen, ideeën en wensen zijn en hebben het graag met u over de mogelijkheden. En zo’n gesprek verplicht uiteraard tot niets.