Nieuwsbrief april 2022

Lees de webversie van de nieuwsbrief of lees de pfd of hieronder alle teksten.

Hier treft u de volledige teksten van de nieuwsbrief van april 2022:


Dubbel plezier in zingen
Wij zijn weer volop aan het zingen! Na ons vorige concert in november 2021 was samen repeteren door de lockdown opnieuw lastig. Maar toch kunnen we nu met veel plezier ons nieuwe optredens aankondigen! Ons volgende concert met dubbelkorige werken geeft ons en hopelijk u ook: dubbel plezier

Ons volgende concert: DUBBELKLANKEN | 23-04-2022
23 april 2022 - 20:15 uur
Dorpskerk
Hoofdstraat 19, Leiderdorp

Frank Martin, J.S. Bach, Johann Christoph Bach, Johann Ludwig Bach, Johann Michael Bach en Nystedt.

Konden we na ons vorige concert in november 2021 dankzij de lockdown wederom een periode niet optimaal met elkaar studeren, op 23 april halen we alles dubbel in met een programma dat vrijwel volledig bestaat uit dubbelkorige werken. We studeerden met dubbel plezier aan dit mooie programma onder de bevlogen leiding van Angeliki Ploka.

Frank Martin's Mis voor dubbelkoor en dubbelkorige werken van leden van de Bach familie staan centraal in dit programma en bieden een mooie afwisseling. Nystedt's Immortal Bach laat ons op een heel bijzondere wijze nogmaals genieten van Bach's klanken: naar het volledige programma.

Kaartverkoop concert 23-04-2022    
De kaartverkoop voor het concert op 23 april 2022 is gestart.
U kunt uw kaarten digitaal bestellen. Ook kunt u kaarten kopen bij onze leden, bij AGF Paradijs, Dr. Bouwdijkstraat 2c, Zoeterwoude en aan de kassa op de avond van het concert.

Tellen bij Nystedt
Weet u hoe Immortal Bach van Nystedt eigenlijk in elkaar steekt?
Immortal Bach is een compositie uit 1988 van Knut Nystedt, afgeleid van de eerste regel van Bach's begrafenislied "Komm, süßer Tod". Hij schreef het voor gemengd koor a capella, verdeeld over vele individuele stemmen. Nystedt maakte deze bewerking waarin het koor in vijf verschillende groepen vierstemmig het koraal zingt in een verschillend tempo, waardoor bijzondere harmonische wendingen ontstaan.
De uitdaging voor het koor is het tellen omdat elke groep zijn eigen nootlengte zingt. Bij groep één is elke kwartnoot 4 tellen, bij groep twee 6 tellen enz. tot aan de laatste groep waarbij de kwartnoot maar liefst 12 tellen duurt!

Stormachtig koorweekend
Code rood vanwege Eunice: ga niet de weg op! Dat is wat Rijkswaterstaat adviseert voor vrijdagmiddag en -avond. En precies dàt is het moment dat het Leiderdorps Kamerkoor ‘en masse’ zou gaan afreizen naar een fantastisch groepshuis in de Achterhoek. Om een weekend zang-meters te maken voor het concert van 23 april, want de Mis van Martin is niet eenvoudig!
Afijn, dat ‘code rood-verhaal’, dat kennen we wel. Achteraf valt het altijd mee. Dat leek nu ook te gebeuren. 14.00 uur….15.00 uur, nog steeds weinig noemenswaardigs aan de hand. Ja, het waait, dàt wel. Maar dan om 16.00 uur barst het ineens los!
‘Wat gaan we doen, want vanavond om 19.00 uur gaan we van start!?’ Het zoveelste crisisberaad van het bestuur, na twee covidjaren. Uiteindelijk wordt besloten om pas zaterdagochtend – als alle takken gevallen zijn – de eerste ‘noten’ te kraken. En wat ìs er fijn gezongen! Gegeten, gedronken en plezier gemaakt! Het is een voorrecht om elkaar ook eens op een andere manier te leren kennen. Na twee jaar gedwongen afstand een welkome start van een nieuwe periode. Wij, het Leiderdorps Kamerkoor, zijn er weer! En hoe!

Een andere kijk op de Matthäus-Passion
Het Leiderdorps Kamerkoor verleent op 12 april (Den Haag) en 15 april (Haarlem) zijn medewerking aan twee concerten van het Nederlands Blazers Ensemble: Een andere kijk op het universum van Bachs Matthäus-Passion.
Het Nederlands Blazers Ensemble en de poppenspelers van de Duda Paiva Company presenteren een compleet nieuwe uitvoering van de Matthäus-Passion en starten met deze voorstelling een jaarlijkse, in de Passietijd terugkerende nieuwe traditie. Zie onze agenda voor alle gegevens en kaartverkoop.

Najaarsconcert in de herfst    
Op 6 november 2022 presenteren we ons concert Door weer en wind, een a capella programma rond het thema Herfst en Liefde. Met composities van o.a. Withacre, Rheinberger, Andriessen en Brahms. Zet u dit vast in uw agenda? Informatie over dit en andere concerten vindt u in onze agenda.

Zangers gezocht    
Houdt je van Brahms, Withacre, Andriessen of Rheinberger? Het Leiderdorps Kamerkoor zoekt zangers die op projectbasis of voor vast  met ons volgende project willen meezingenNeem contact met ons op als je mee wilt zingen!

Facebook
Gedurende het hele jaar informeren we u niet alleen via onze nieuwsbrief maar ook via Facebook. Dus: kom naar onze Facebookpagina en volg onze berichten!

Word sponsor!
Sponsors zijn van harte welkom. Wij bieden een interessant pakket waarin we naast de exposure ook een divers programma aanbieden voor de sponsor en zijn relaties.Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We horen graag wat uw vragen, ideeën en wensen zijn en hebben het graag met u over de mogelijkheden. En zo’n gesprek verplicht uiteraard tot niets.