Nieuwsbrief december 2022

Lees de webversie van de nieuwsbrief.

Hieronder treft u de volledige teksten van de nieuwsbrief van december 2022. 


Zingen mag weer!
In onze nieuwsbrief van december 2021 schreven we Zingen mag niet meer. Hoe heerlijk is het dat we nu weer volop kunnen concerteren. We hopen dat u er ook volgend jaar weer bij bent. Wij wensen u een fijne Kerst en een muzikaal en gezond 2023.

Compassie - 25 maart 2023
25 maart 2023 - 20:15 uur
 Een concert in de passietijd met werken van Poulenc, Schütz, Karagkezidis en Liszt.
In dit passieconcert brengt het Leiderdorps Kamerkoor vier werken voor het voetlicht die ieder zijn geschreven vanuit een andere invalshoek.
Zo baseert Poulenc zich op teksten voor de liturgie uit de lijdensweek, gebruikt Liszt de kruiswegstaties als inspiratiebron, componeerde Schütz een werk voor een begrafenis en geeft Karagkezidis de sfeer weer tijdens het Laatste Avondmaal.
In dit concert hoort u het koor in diverse samenstellingen en opstellingen die tezamen een beeld geven van zowel het koor als de rijkdom van deze koorwerken uit verschillende periodes.

Zij is weer terug!
Na haar zwangerschapsverlof neemt Angeliki Ploka het stokje weer over van haar vervanger Johannes Gierl. Vanaf januari repeteren we weer met haar voor het volgende concert.
Veel dank gaat uit naar Johannes Gierl die tijdens Angeliki 's afwezigheid met veel kunde, plezier en humor haar bij ons koor vele maanden heeft vervangen en ons heeft geleid naar ons concert van 20 november jl.

Omzien
Zo aan het einde van het jaar kijken we om: hoe was het afgelopen jaar? We mogen zeggen: 2022 was voor het Leiderdorps Kamerkoor een mooi jaar. We konden weer volop repeteren en zingen. 
Niet alleen hadden we een mooi concert in april met o.a. de dubbelkorige mis van Frank Martin, ook ons laatste concert op 20 november was een feestje. Een volle zaal en een geïnspireerde dirigent leidden ons tot bevlogenheid en muzikaliteit. Het was een afwisselend (herfst)programma met een keur aan componisten. Tussendoor werd ons verademing en ontspanning geboden door mooie herfstgedichten. Kortom, fijn om op terug te kijken.
U kunt delen van onze concerten ook beluisteren op onze website. Een compleet overzicht van de concerten tot wel 45 jaar terug vindt u ook op onze site.
Naast onze concerten mochten we dit jaar ook weer Kerstzingen. Zo zongen we op 18 december in de Leidse binnenstad tijdens de Korenweekenden en brachten we kerstliederen ten gehore tijdens een concert in 'Huis van de buurt Stevenshof'. Ook zongen we op 22 december een kerstprogramma in het sfeervolle kerkje op het Kaageiland.

Muzikale omlijsting van uw huwelijk of jubileum
Vierstemmige muziek, al dan niet met orgel of piano, wordt bij huwelijken en jubilea op verzoek verzorgd door leden van het Leiderdorps Kamerkoor.
Velen denken dat dit een vermogen kost en leggen het idee onmiddellijk terzijde. In de regio Leiden-Den Haag zijn wij een betaalbaar alternatief.
Veel families denken goed na over de muziek die ze willen horen bij een huwelijk of jubileum. Vaak worden op internet of in de eigen muziekverzameling wat opnames bij elkaar gezocht en achter elkaar gezet, met voldoende tijd ertussen om 'de band' te stoppen en te starten. Maar hoe mooi zou het zijn om die nummers door échte musici te laten uitvoeren? Dat geeft veel meer cachet aan een plechtigheid.
Neem voor meer informatie contact met ons op via 06-49112289. Meer informatie leest u op onze website.

Kom eens een avond meedoen!
Houd je van zingen? 
Het Leiderdorps Kamerkoor zoekt zangers die op projectbasis of voor vast  met ons willen meezingenNeem contact met ons op als je met ons mee wilt zingen!

Facebook en Instagram
Gedurende het hele jaar informeren we u niet alleen via onze nieuwsbrief maar ook via Facebook en Instagram.
Dus: kom naar onze Facebook- en Instagram-pagina en volg onze berichten.

Word sponsor!
Sponsors zijn van harte welkom. Wij bieden een interessant pakket waarin we naast de exposure ook een divers programma aanbieden voor de sponsor en zijn relaties.Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We horen graag wat uw vragen, ideeën en wensen zijn en kunnen daarna met u alle mogelijkheden bespreken.
En zo’n gesprek verplicht uiteraard tot niets.