Dirigent

Ga naar: De koorleden | Ons koor | agenda | historie

Met het concert Aurora Borealis is een einde gekomen aan een periode van bijna zes jaar waarin het koor onder de bezielende leiding van Arnaud van Gelder stond. Arnaud van Gelder heeft besloten samen met zijn gezin terug te gaan naar zijn roots die liggen in het noorden van ons land. 

In voorbereiding op onze medewerking aan het concert Voyage to Creation in december 2019 zal dirigent Gilles Michels in de komende maanden onze repetitor zijn.

Gilles Michels (1961) studeerde Schoolmuziek B aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 1988 begon hij zijn studie koordirectie bij Barend Schuurman aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 1992 afstudeerde.
Hij is een aantal jaren verbonden geweest aan de Geert Groote-school te Amsterdam, waar hij onder andere het schoolkoor dirigeerde. Daarnaast dirigeerde hij verschillende koren in Haarlem, Amsterdam, Purmerend, Leiden en Alphen aan den Rijn. Hij was 17 jaar verbonden aan de Koorschool St. Bavo te Haarlem als docent en dirigent.
Op uitnodiging van toonkunstkoor Bekker dirigeerde hij in 2006 en 2008 de Matthäus Passion te Groningen. Gilles Michels was tussen 1996 en 2009 docent en cursusleider bij de Kurt Thomas Cursus voor koordirigenten te Utrecht. Hij was voorzitter van het Nationaal Koorfestival 2007-2008 dat iedere twee jaar de eretitel 'koor van het jaar' uitlooft aan amateurkoren op hoog niveau.
     
De afgelopen jaren verplaatste zijn werkterrein zich steeds meer van a capella muziek naar het uitvoeren van vocaal-instrumentale werken, in het bijzonder de cantates en grote werken van J.S. Bach en andere grote werken van Handel, Mozart, Schubert, Brahms, Verdi, Britten en Poulenc.
Gilles is vaste dirigent van het Utrechts Studenten Koor en Orkest, het Haags Barokgezelschap (sinds oktober 2008), de Cantorij van de Nieuwe Badkapel Scheveningen, het Collegium Musicum Traiectum en van Toonkunst Gouda.