Educatief project Met hart en ziel

In de pauze van het jubileumconcert Met hart en ziel op 12 november 2017, konden de aanwezigen kijken naar een korte film, gemaakt door leerlingen van het Northgo College in Noordwijk die vorig schooljaar het vak media en design volgden.
Tijdens de opdracht moesten de leerlingen, in kleine clubjes, een filmpje maken dat kon dienen als projectie bij het Magnificat van John Rutter. Na het beluisteren van delen uit dit muziekstuk kregen de leerlingen de tijd om na te denken over het thema 'Met hart en ziel' en moesten ze onderzoek doen naar wat zij zelf met hart en ziel doen. De verbeelding mocht abstract zijn en, hoewel lastig, konden ze goed uit de voeten met dit thema.
Alle filmpjes van de verschillende groepen zijn samengevoegd tot een geheel.

Een aantal leerlingen uit de derde klas expressie heeft na het beluisteren van delen uit de mis in E-klein van Bruckner een kunstwerk gemaakt dat naar hun beleving paste bij deze muziek en het thema 'Met hart en ziel'. De mis riep wisselende gevoelens op varierend van avontuur tot romantiek. Sommigen moesten zelfs denken aan de dood. De werken zijn tijdens het jubileumconcert in de kerk tentoongesteld.

klik op de foto voor een groter beeld